logo

Üdvözöljük a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Komlói Kórház honlapján

background
"És ahány házba majd belépek, a betegek hasznára, távol tartva magamat minden egyéb szándékos és kárt okozó jogtalanságtól. " Hippokrateszi esküből
Krónikus Belgyógyászat

Bemutatkozás

Osztályvezető főorvos: Dr. Szabó Adél
Osztályvezető főnővér: Késői Diána

Ápolók:  
Baloghné Lefler Mónika

Barta Krisztina

Czigler Hajnalka

Hausel Anna Mária

Kis-Kovács Vivien

Kovács Lajosné

Margittai Szilárd

Molnár Gyöngyi

Rák Ferencné

Szeifert Bernadett

Várhelyiné Szabó Ágnes

Baloghné Lefler Mónika

Barta Krisztina

Czigler Hajnalka

Hausel Anna Mária

Kis-Kovács Vivien

Kovács Lajosné

Margittai Szilárd

Molnár Gyöngyi

Rák Ferencné

Szeifert Bernadett

Várhelyiné Szabó Ágnes

Kalauz Emese

Krép-Kassai Réka

Lebedy Andrea- gyógytornász

             
             

            

A Krónikus belgyógyászati osztály a Komlói Egészségcentrum fekvőbeteg ellátó osztálya, a kórház központi épületének II. emeletén található.

A Krónikus belgyógyászati osztály 2007. óta működik önálló fekvőbeteg osztályként.

Fő feladata azon betegek ellátása, akik heveny belszervi betegségben nem szenvednek, vagy azok ellátása más aktív osztályon megtörtént, de állapotuk miatt az otthoni kezelésük nem megoldható, illetve napi rendszerességgel orvosi illetve ápolási segítségre szorulnak.

 Osztályunkon  vállaljuk:

-          az idült belszervi, vagy sebészi betegségből elhúzódóan lábadozók mellett azon betegek kezelését is, akik mozgásszervi betegségben szenvednek, és tartós kezelést igényelnek,

-           traumás sérülés akut műtéti ellátását követően (pl. combnyaktörés) szorulnak elhúzó kezelésre, rehabilitációra.

 A mielőbbi javulás ill. gyógyulás elősegítésére a napi rendszeres orvosi felügyelet, a gondos ápolás mellett gyógytornász, illetve folyamatosan bővülő fizioterápiás műszerpark is rendelkezésre áll.

A szolgáltatást előjegyzés alapján háziorvosi beutalóval vagy más kórházból való áthelyezés esetén a zárójelentéssel lehet igénybe venni.

Osztályunkon a szabad kapacitás erejéig a területi ellátási kötelezettségen túlmenően más kistérségek hozzánk forduló lakosainak is lehetőséget biztosítunk ellátásra. Az esetleges speciális ellátási igény miatt is a betegek felvételét előjegyzés alapján végezzük.

 Igény esetén az osztályos orvoshoz, az osztályvezető főnővérhez lehet fordulni, illetve a háziorvosok közreműködését is igénybe lehet venni.  

Hitvallásunk
Osztályunkon az ápolás középpontjában az ellátásunkat igénybevevő páciens áll. Arra törekszünk, hogy az ápolási folyamat az egyén bio-, pszicho- és szociális szükségleteinek figyelembe vételével történjen. Valljuk, hogy az ápolási tevékenység olyan "HIVATÁS" , mely feltételezi az elhivatottságot, az értelmi és érzelmi azonosulást a beteg/ gondozott ember problémáival.

Látogatási rend: 11:00-12:00, 17:00-19:00 között

 

Dr. Szabó Adél
osztályvezető főorvos

Rendelési idők

Előjegyzés:
van (osztályos főnővérnél) 72/582-359

Telefon:
72/582-359

Beutaló köteles:
nem

Rendelési idő: